Výhled počasí na červenec: Čekají nás sluníčko, tropy i bouřky

V pátek odpoledne s deštníkem

Během pátečního odpoledne budeme vytahovat deštníky a pláštěnky – od západu sem postoupí vlnící se studená fronta. Opět budeme, zejména na západě území, muset počítat také s bouřkami. Ty mohou být doprovázené srážkovými úhrny až kolem 25 mm a zesílením větru.

​Výhled počasí na červenec po dekádách

Období od 1. do 10. 7.

Na začátku období bude velká oblačnost, místy déšť, ojediněle bouřky. Jinak polojasno, přechodně až oblačno a místy přeháňky nebo bouřky. Ranní teploty 11 až 17 °C. Denní teploty 24 až 31 °C.

Období od 11. do 20. 7.

Polojasno až oblačno, místy přeháňky nebo bouřky. Ve druhé polovině období na frontách oblačno až zataženo s občasným deštěm, přeháňkami a bouřkami. Ranní teploty 11 až 19 °C. Denní teploty 25 až 33 °C, přechodně tepleji.

Období od 21. do 31. 7.

Polojasno až oblačno, místy přeháňky a bouřky. Ve druhé polovině období ubývání oblačnosti i srážek. Ranní teploty 11 až 16 °C. Denní teploty 28 až 34 °C.


Jak je na tom teplota vody?

Teplota vody se v přírodních nádržích pohybuje nejčastěji mezi 20 až 23 °C, její kvalita je většinou dobrá – bez řas a sinic. Pokud se půjdete koupat do vody, kterou neznáte, raději si dopředu zjistěte její kvalitu. Jak? Do sklenice (klidně i PET lahve) naberete vodu, nechte 20 minut stát. Pakliže se vám ukáže nahoře kruh, který vypadá jako krupice, do vody raději nechoďte – jsou v ní sinice.

Počasí na začátku prázdnin bude jak na houpačce. Teploty budou sahat ke třiceti stupňům (06/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.