Vyhlídka, ze které spadly děti, už nestojí. Město ji rozřezalo na špalíky

Z vyhlídky, ze které se před dvěma týdny zřítilo 8 dětí a táborová vedoucí, nezbylo už skoro nic. Vystoupat na ni směli nanejvýš 4 lidé, devět bylo už moc a vyhlídka se zřítila. "Došlo k pádu dětí z horní plochy rozhledny, tedy z necelých 4 metrů. Rozhledna je poškozená, takže se dá předpokládat, že se propadla podlaha," popsal tehdy neštěstí náměstek ředitele ústecké policie Zbyněk Dvořák.

Záchranáři měli u čtyř dětí podezření na vážná zranění, a tak putovaly vrtulníkem do okolních nemocnic. Další měly středně těžká nebo lehká zranění. Hned po neštěstí se také ukázalo, že některé trámy už měly nejlepší léta dávno za sebou.

[chooze:article;value:516341]

To, co z vyhlídky zbylo, spolek odřezal ve čtvrtek večer. Je vidět, že alespoň na té základní části bylo dřevo v pořádku. Vyhlídku na kopci postavil spolek, který ale s médii nekomunikuje.

Na likvidaci se podílela radnice Markvartic, která chce výletní místo zachovat, ale novou vyhlídku už tam prý nikdo dělat nebude. "Po neděli zbytek toho dřeva odvezeme, místo bude nadále sloužit turistům jako vyhlídka, bez toho trianglu, bez té vyhlídky," uvedl starosta Markvartic Tomáš Renka.

Její zřícení zatím policie nikomu za vinu nedává, k vyšetřování ale přizvala znalce, kteří by měli objasnit, jestli někdo nezanedbal údržbu nebo jestli za pádem bylo skutečně přetížení. V minulosti přitom na dřevěnou stavbu vylezlo i 17 lidí a nezřítila se. "Probíhají standardní procesní úkony, jako jsou výslechy svědků, a zadali jsme vypracování znaleckého posudku," řekla mluvčí ústecké policie Veronika Hyšplerová. Zraněné děti jsou v domácím léčení. Policie případ vyšetřuje jako trestný čin ublížení na zdraví z nedbalosti.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.