Vyhlídky na konec války nejsou dobré. Kreml vyloučil diplomatické řešení

Dmitrij Peskov, mluvčí ruského prezidenta Vladimira Putina, řekl ve středu novinářům, že příměří či mír na Ukrajině zatím nejsou ve hře. "V tuto chvíli můžeme pouze konstatovat, že v současné době neexistují žádné vyhlídky na vyřešení krize diplomatickou cestou," citovala jej agentura RIA Novosti.

Vyjádřil se také k tzv. symbolickým hodinám posledního soudu, jejichž ručičky vědci tento týden posunuli o dalších deset vteřin dopředu. Do naprosté zkázy tak podle nich zbývá posledních devadesát vteřin. "Situace v Evropě a ve světě je skutečně mimořádně a extrémně napjatá," připustil.

[chooze:article;value:486094]

​Vinu na tom podle Peskova ale nese Západ. "Viděli jsme mnoho publikací odborníků, že bezpečnost kontinentu může být zajištěna jen pokračováním války. Je to slepá ulička. Přesvědčili jsme se o tom před rokem, kdy prezident Vladimir Putin vyzval, abychom zasedli k jednacímu stolu. Tehdy varoval, že pokračování v tomto trendu by mohlo mít hrozivé následky," připomněl Peskov agentuře URA.ru

To, že se Rusko nechystá ukončit konflikt na Ukrajině, potvrzují i výroky samotného prezidenta Putina. Šéf Kremlu nastínil nový cíl speciální vojenské operace, kterým je zabránění vzniku hrozeb na historickém území Ruska.

"Cílem operace je především ochrana lidí a samotného Ruska. Rusko nemůže dopustit, aby na jeho historickém území vznikaly hrozby," pronesl podle URA.ru při projevu před studenty Moskevské státní univerzity.

Západ dá Ukrajincům moderní tanky. Odborníci popsali, jak to změní válku:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.