Vykradených bytů přibývá. Žena narazila doma na cizího muže

Stalo se to v poledne 24. ledna. Podezřelý využil toho, že jeden z bytů na třídě Tomáše Garrigua Masaryka v České Skalici byl otevřený. Muž prošel místností a narazil na obyvatelku domu. Těžko říct, kdo byl vyděšený víc. Každopádně muž byt velmi rychle opustil, aniž by něco vzal.

Náchodští policisté mají v rukou důležité informace. Na kamerovém záznamu je zachycený muž, který by mohl trestný čin porušování domovní svobody objasnit. Kdo tuhle tvář pozná, měl by volat linku 158.

[chooze:article;value:487945]

V Česku po letech opět stoupá počet vykradených domů a bytů, na přelomu roku skončil ve vazbě třeba čtyřčlenný gang, který udělal škodu za miliony korun.

Původně muži do Česka přijeli za prací. Nakonec si ale tipovali drahé domy na okrajích měst. Snažili se dovnitř dostat přes otevřená okna, ale využili i svou sílu. Šanony s důkazy mají 3 000 stran, podle policie podezřelí navštívili více než 20 domů.

Policisté majitelům nemovitostí radí v případě, že odjíždějí z domu na delší dobu, ať jsou v kontaktu se svými sousedy. Nebo ať investují do elektronického či manuálního zabezpečení.

Kriminalisté jsou ale přesvědčení, že lidé jdou krádežím mnohdy naproti. Často se totiž chlubí na internetu, co si pořídili nového, nebo zveřejňují snímky, že jsou právě na dovolené. Pak mají zloději celý dům pro sebe, a to i na několik dní.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.