Výměna manželek se vrací s novými díly: Kulturní rozdíly a problémy s helmou

[chooze:gallery;value:34308]

​Mirka (34) žije s manželem Honzou (41) od roku 2010 ve Švédsku, v rodinném domě kousek od moře. Mají spolu osmiletého Tadeáše a sedmiletou Terezku. Manželé se seznámili přes internet a oba se shodují na tom, že kvůli dětem a práci na sebe nemají dostatek času. Zahraničí je navíc limituje v tom, kdo ze širší rodiny jim s dětmi může vypomoct. Mirka je navrch podle manžela trochu perfekcionistka a z toho prý občas vznikají konflikty.

Rodina Simony (39) žije na ostravském sídlišti. Simona byla během natáčení Výměny manželek na pracáku a její manžel Michal (38) pracuje jako zámečník. Znají se už deset let a vzali se před dvěma lety. Vychovávají spolu šestiletou dceru Šárku a čtyři děti z předchozích vztahů.

[chooze:article;value:531850]

​Diváci tak kromě Šárky poznají také Simoniny syny Romana (15) a Sebastiana (12). "Manžel je hodně uřvaný, jako fakt řve, sem tam padnou sprostá slova, nemá na nic trpělivost. Ale jinak je to strašně hodný chlap," popsala chod rodiny Simona. Michal Simonu označuje jako velitele domácnosti s tím, že je na děti příliš měkká. Simona dlouhodobě bojuje s tím, že její synové mají v rukou neustále mobilní telefony a někdy jsou i celé dny pryč.

Simona je v novém prostředí poblíž Baltského moře překvapena téměř vším. Navíc je pro ni odjezd z domu velmi náročný, protože poprvé v životě jela někam sama, bez dětí. Zarážející jsou pro ni i kulturní rozdíly ve výchově, třeba ten, kdy od Honzy zjišťuje, že děti nesmí ve Švédsku do školy nosit nic sladkého, a to včetně džusů a ovocných nápojů.

[chooze:article;value:425659]

​V Ostravě je zatím Mirka šokovaná tím, že zatímco ve Švédsku se na společné snídaně hodně dbá, v Ostravě se spolu rodina prakticky nepotkává, a pokud ano, tak podle Michala snídají jen sami se ženou a většinou "kafe s cigárem".

První kritická situace pak přichází v momentě, kdy Mirka zjišťuje, že šestiletá Šárka nemá helmu na kolo, což její otec Michal glosuje tím, že to je v pohodě, protože nejezdí rychle.

Sledujte nový díl ve středu ve 20:20 na Nově nebo už nyní na Voyo.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.