Výměna: Popeláře Pavla dojme láskyplné gesto Honzy, zkusí to na Janu taky

Diváci se v dalším díle Výměny manželek seznámí s kadeřnicí Petrou (33), která žije s podnikatelem Honzou (30) v pronajatém bytě 3+kk v Praze na moderním sídlišti Jarov. Spolu mají dceru Aničku (2), se kterou je Petra na mateřské dovolené. S Honzou tvoří spokojený pár už čtyři roky. Partneři vyznávají liberální výchovu, a tak se celý jejich svět točí kolem malé dcerky. Chtěli by se začít soustředit ale i na sebe, chválit se a více si vyznávat lásku.

Druhá rodina žije v panelovém domě na přeloučském sídlišti. Jana (40) pracuje v pečovatelském domě pro seniory a Pavel (40) se živí jako popelář. V domácnosti s nimi žijí dvě Janiny dcery, které má z předchozího vztahu: prvňačka Janička (7) a Eliška (6). Dvě dcery má i Pavel, ale ty bydlí na Moravě. Jana a Pavel žijí spolu rok. Do Výměny manželek se přihlásili proto, aby Pavel nebyl na holky tak přísný a dokázal se s Janou domluvit na společné výchově.

[chooze:article;value:509317]

Petra se v novém bytě cítí příjemně, vybavení jí sice přijde prosté, ale funkční. Nejvíc se jí líbí dětský pokoj. V nové domácnosti ale kritizuje, že holky pijí pouze sladké nápoje, a má problém i s výchovou dětí. Moc se podle ní doma křičí, i když to není potřeba. Janička má spoustu jedniček, ale Pavel ji stejně při plnění domácích úkolů sekýruje. Petra by chtěla, aby dcery občas chválil.

K menší výměně názorů dojde, když Petra s holkami vyrábí valentýnky. Pavel to hned začne komentovat slovy, že se jedná o americký svátek, který on neuznává. Když však Petře dojde kurýrem kytice od Honzy, dojme ho to a rozhodne se své Janě druhý den také poslat květiny.

[chooze:article;value:507859]

I Janě se pražský byt líbí, přijde jí jednoduchý a čistý. Honza i Anička jí jsou na první pohled sympatičtí, jen Anička je hodně fixovaná na tátu a špatně si k náhradní mamince hledá cestu. Velkým tématem je i odlišný přístup k výchově. Honza s Petrou nejsou zastánci diktatury, nechtějí dcerku do ničeho nutit. Jana je ráznější. Avšak i ona se v nové domácnosti inspiruje a chtěla by se s Pavlem domluvit, aby s dcerami víc komunikovali a aby jim problémy víc vysvětlovali.

Sledujte ve středu večer Výměnu manželek na Nově nebo už teď na Voyo.

 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.