Vynechával zastávky, stěžují si cestující autobusu. Řidič nadýchal přes tři promile

Policisté z Vysočiny vyšetřují řidiče autobusu, který měl vozit cestující a přitom mít krvi přes tři promile alkoholu. Případ se odehrál již ve čtvrtek 15. února, ale policistům se ho stále nepodařilo uzavřít, a nyní proto prosí o pomoc veřejnost.

48letý muž tehdy řídil linkový autobus a před šestou hodinou ráno jel ve směru od Kamenice, Kamenička, přes obce Bítovčice, Luka nad Jihlavou a Velký Beranov. "Jel podezřele pomalu, nezastavoval na předem určených zastávkách a u cestujících vzbudil řidič podezření, že je pod vlivem návykové látky. Kontaktovali proto provozovatele dopravy a po přijetí stížností ze strany cestujících byla následně provedena kontrola řidiče," popsala mluvčí policie Jana Kroutilová.

Dechová zkouška provedená zástupcem dopravní společnosti u řidiče podle policie ukázala hodnotu přes tři promile alkoholu. V další jízdě již nesměl pokračovat.

[chooze:article;value:556168]

​Policisté obdrželi oznámení o události dle svých slov s větším zpožděním, a nemohli tak zjistit, kteří cestující v autobuse jeli. "Případ začali ihned prověřovat, prováděli šetření za účelem shromáždění důkazních prostředků. Úkony trestního řízení jsou zahájeny pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky," uvedla mluvčí.

Policie podle Kroutilové nyní hledá cestující, kteří v autobuse jeli, a žádá je, aby se přihlásili na tísňové lince. "Jejich svědectví je velmi důležité pro objasnění případu," dodala mluvčí.

Alkoholismus je v Česku velký problém. Blízko k němu má přes 1,5 milionu Čechů (5/24):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.