Výpadek ČSOB způsobil velké potíže. Problémy hlásili obchodníci i Balíkovna

ČSOB odpoledne hlásila rozsáhlý výpadek datového centra. Lidé tak nemohli využívat některé obvyklé služby. 

"Máme ověřeno, že funguje internetové bankovnictví i smart. Může tam být výpadek, co se týče placení kartou a podobně," shrnul okolo půl třetí mluvčí banky Patrik Madle.

Později upřesnil, že zákazníci v obchodech sice kartou banky zaplatili, problém byl ale tam, kde obchodník využíval terminál od ČSOB. Tam nešlo platit kartou žádné banky. "Všechny služby jsou již plně funkční," oznámila společnost krátce po půl páté odpoledne.

[chooze:article;value:502751]

Problémy ale mohly nastat i jinde. "Kde je potřeba autorizace SMS, tam je bohužel situace také nefunkční. Výpadek nastal v bankomatové síti. Aktuálně není možné, aby si klienti vybrali z bankomatu ČSOB. Pro výběr peněz je potřeba, aby využili bankomat jiné banky," shrnul Madle. "Klientům, kteří pro dobu výpadku vybírali peníze z bankomatu jiné banky, vrátíme naúčtovaný poplatek," dodal později.

Problémy kvůli výpadku hlásila i Balíkovna. "Omlouváme se za momentální výpadek podání zásilek z důvodu poruchy platební brány. Pracujeme na jeho rychlém odstranění. Zkuste prosím svou zásilku poslat později," napsala na twitteru.

Telefonáty naštvaných lidí, kterým nefungovaly systémy Raiffeisenbank (5/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.