Výrostci dělali nepořádek na dětském hřišti. Město ho nechalo zrušit

Rákosníčkovo hřiště zmizí ze sídliště Pod Lipou v Hořicích ještě v říjnu. Vedení města k jeho zrušení přistoupilo poté, co si na hluk linoucí se z hřiště stěžovali lidé bydlící v okolních domech. Město se problém snažilo vyřešit změnou provozního řádu, nainstalováním kamerového systému, zamykáním i častějšími hlídkami městských strážníků. 

Oznámení na sociálních sítích města ale vyvolalo vlnu rozhořčení. "Trapné. Křik na hřiště patří a určitě není tak strašný, aby to lidé okolo nevydrželi. Vždyť noční klid je až v 10 večer," okomentoval rozhodnutí například jeden z uživatelů Facebooku. 

Křik dětí ale podle místostarostky nebyl důvodem ke zrušení hřiště. "Po večerech se tam shlukovala mládež, která na sebe připoutávala další, a nebylo reálné udržet to v pořádku a v takovém řádu, aby to opravdu sloužilo lidem, kterým má. Takže jsme přistoupili k několika možným opatřením. Rok a půl jsme na tom pracovali," řekla redakci TN.cz místostarostka Jana Bouzková s tím, že ani posílený dozor situaci nezlepšil.

[chooze:article;value:525268]

Křik dětí nevadil

​Hluk, který ze hřiště vycházel přes den, obyvatelům z okolí nevadil. "Byly tam hezké herní prvky. Kamínky, které dělaly rámus, řetězy, které rachotily, ale to nikomu nevadilo. My jsme prostě jen neměli páky na to, abychom odtamtud vyhnali teenagery, kteří tam měli telefony, reproduktory, nebo si tam třeba vzali i svého malého sourozence v 11 večer s tím, že si hrají na hřišti," vysvětlila Bouzková.

Herní prvky z tohoto hřiště město umístí jinam. "Dáme to tam, kde to nebude překážet klidnému žití, dejme tomu, starších občanů, ale nestěžovali si jenom oni," dodala místostarostka. A rodičům ze sídliště Pod Lipou doporučila, aby si vybrali třeba hřiště ve Smetanových sadech.

[chooze:poll;value:154bf3254c1161b76dcd466f4a8cfe67366c8712]

Dětí s psychickými problémy přibývá. Mohou k tomu přispět i sociální sítě, říká psycholog:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.