Vyšetřování krajského úřadu v Olomouci pokračuje. Zadrženo má být několik lidí

Policisté z útvaru NCOZ zasahovali na olomouckém hejtmanství od pondělního rána, vyžádali si přítomnost i hejtmana Josefa Suchánka. Ten médiím řekl, že policisté prohledávali kancelář jeho náměstka pro dopravu Michala Záchy a zároveň se další policisté zaměřili i na Záchovu kancelář na městském úřadě v Přerově, kde také působí jako radní.

Podle Suchánka jde zřejmě o nesrovnalosti ve veřejných zakázkách na dopravní stavby. Na přerovské radnici televizi Nova v úterý potvrdili, že kontaktovat Záchu teď není možné, ale policejní zásah prý nemá s chodem radnice nic společného a vše se týká krajského úřadu.

[chooze:article;value:529167]

​Policie měla podle zatím neověřených informací zadržet dohromady deset osob, z nichž některé mají bydliště i mimo Olomoucký kraj. Případ dozoruje Vrchní státní zastupitelství v Olomouci, které během středečního odpoledne plánuje vydat tiskové prohlášení o postupujícím vyšetřování a také o výsledcích domovních prohlídek.

Za poslední roky je to už třetí zásah protikorupční policie na olomouckém hejtmanství, v roce 2014 se jednalo o údajné dotační podvody na informační systémy a o rok později krajským úřadem otřásla kauza Vidkun. Oba případy stále řeší soudy.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.