Vyšetřování policejního zásahu na Majálesu je u konce. Policista se neprovinil

Kelímky létající vzduchem, skandování, strkanice a nakonec i zásah policie. Závěr pražského Majálesu byl pořádně divoký. Kvůli ráně obuškem do hlavy jednoho z rozvášněných účastníků akce prověřoval jízdního policistu odbor vnitřní kontroly. Vyvázl bez postihu.

"Jednal v souladu se zákonem a použití donucovacích prostředků bylo přiměřené a oprávněné," uvedl policejní mluvčí Jan Daněk. Mela se strhla kvůli tomu, že pořadatelům došla na konci akce hotovost, kterou měli lidem vracet za zálohované kelímky. Kus po 70 korunách.

"Buď udělal chybu někdo v týmu, nebo se stalo něco vzácného, co vám jde mimo statistiky," řekl organizátor akce Michal Šamánek. Peněz se nedočkaly stovky lidí.

[chooze:article;value:564440]

Po medializaci organizátor zřídil linku, kam se měli se svými nároky obracet. Lidé ale museli kelímky v Praze osobně odevzdat. Ne každý ale mohl do hlavního města v určený termín přijet. Navíc na vlastní náklady.

"Řekli, že je to ve všední den. My ale chodíme do práce a do Prahy se nedostaneme. Tak jsem se chtěla zeptat, jestli to můžeme poslat. Na to mi neodpověděli. Tak jsem jim psala a už neodpověděli vůbec," svěřila se jedna z účastnic festivalu.

[chooze:article;value:553678]

Proč organizátor přestal komunikovat a jak to bude s kelímky na dalším Majálesu, který se už chystá, se televize Nova nedozvěděla. Od úterý jsme se mu nedovolali a na zprávu ani e-mail nikdo nereagoval.

Kelímkovou kauzou se už od konce dubna zabývá i Česká obchodní inspekce. Řeší, jestli pořadatel neporušil zákon o obalech. Kontrola ale zatím není u konce.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.