Vyšetřování prezidenta Bidena nekončí. Nejsou ale důkazy, brání ho demokraté

Rezoluce Sněmovny reprezentantů nařizuje výborům pokračovat v probíhajících vyšetřováních, a tak Sněmovna potvrdila pokračování několikaměsíčního vyšetřování prezidenta Joea Bidena. Výsledek hlasování podle amerických médií není překvapivý. Sám o sobě ale Bidena z ničeho neviní.

Republikáni tvrdí, že Biden zneužil své politické funkce v době, kdy byl viceprezidentem Baracka Obamy, a že z toho mimo jiné finančně těžil on i jeho rodina. Zaměřují se především na podnikatelské aktivity Bidenova syna Huntera. Demokraté ale proces kritizují. Podle nich totiž neexistují žádné důkazy.

[chooze:article;value:515900]

"Po 11 měsících nikdo nedokáže říct, jaký je údajný zločin Joea Bidena, kde se to stalo, kdy se to stalo, jaký byl motiv nebo kdo jsou oběti. Nemají žádné dokumenty, materiály ani důkazy," uvedl demokrat a člen Sněmovny reprezentantů Dan Goldman.

K situaci se vyjádřil i Donald Trump, který bude příští rok také znovu usilovat o prezidentský post a v minulosti ve funkci prezidenta čelil takzvanému "impeachmentu" hned dvakrát. "Jsou to ti nejprolhanější lidé v naší zemi. Kdyby naši zemi řídil génius, bylo by to skvělé a já bych se nemusel obtěžovat kandidaturou," nechal se slyšet Trump.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.