Výsledky prezidentských voleb 2023. Jak se volilo ve vaší obci, okrese a kraji

Sčítání prezidentských voleb je obvykle velmi rychlé. Data z prvních obcí začal Český statistický úřad zveřejňovat už do 20 minut po uzavření volebních místností. Při volební účasti lehce přes 60 % byla v roce 2013 v 15. hodin sečtena už polovina volebních okrsků, o pět let později to bylo přibližně 40 %.

STRÁNKU S PŘEHLEDNÝMI VOLEBNÍMI VÝSLEDKY NAJDETE ZDE

Můžete se podívat, jak volili Češi v jednotlivých krajích, okresech či v zahraničí. Pod mapou s volebními výsledky podle okresů nebo krajů najdete odkazy na jednotlivá statutární města a také políčko, přes které si můžete najít přímo výsledky z vaší obce.

Najdete tam také volební vysílání TN Live, které začalo už ve 12 hodin. Průběžné výsledky v něm budeme celé odpoledne analyzovat s odborníky a komentátory. Reportéři pak zprostředkují atmosféru v jednotlivých štábech všech prezidentských kandidátů.

Sčítání výsledků můžete sledovat také v on-line reportáži TN.cz, kterou najdete v tomto článku.

[chooze:article;value:482125]

Volby na Nově

Rozsáhlé volební vysílání můžete sledovat také na obrazovkách TV Nova. To začalo ve 13 hodin.

"Na Barrandově bude moderovat Rey Koranteng a Míša Indráková. Na druhém místě bude Bára Divišová, přesněji na Alšově nábřeží v centru Prahy, a tam nabídne 3D výsledky v atraktivním vizuálním pojetí," uvedl šéfredaktor zpravodajství TV Nova Michal Kratochvíl.

Výsledky voleb u nás uvidíte jako první. "Na interaktivní mapě, kam budeme živě dostávat data z Českého statistického úřadu, uvidíme, jak se volí nejen v krajích, ale i jednotlivých volebních okrscích," popsala moderátorka Michaela Indráková.

[chooze:article;value:484372]

​Na průběh voleb se ale podíváme i z úplně jiného úhlu. "Budu mít čtyři speciální hosty. Jsou to velmi zkušení lidé, můžu asi prozradit, že jsou to tři pánové, kteří mají zkušenosti z vysoké české politiky i mezinárodní politiky a vždycky měli blízko k prezidentům, a pak je to jedna dáma. Má zkušenosti z volebních kampaní, například prezidentských kampaní v západní Evropě a ve Spojených státech," láká Rey Koranteng.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.