Výstaviště láká na HOBBY i potravinářský veletrh

Už na 30. ročník tradiční výstavy HOBBY láká od čtvrtka 11. do neděle 14. května českobudějovické Výstaviště. Na své si jako vždy přijdou především zahrádkáři a kutilové. Prodejci zde nabízejí nepřeberné množství druhů sazenic, semen, stromků, keřů, ale i vybavení na zahradu. Návštěvníci si budou moci prohlédnout například i potřeby pro domácnost, zařízení a vybavení bytu, ale také třeba hračky, modelářství nebo věci pro sport a volný čas.

​Letos bude výstava nově zaměřená i na cestování.

"Budou zde například karavany nebo zařízení kolem kempinku," uvedla mluvčí českobudějovického Výstaviště Michaela Čeňková a prozradila, že k vidění budou také dřevostavby nebo i čím dál populárnější TINY HOUSE.

​​V sobotu bude probíhat speciální program s návštěvnickými kutilskými soutěžemi o hodnotné ceny.

Na své si přijdou i děti, pro které bude připraven HOBBY dětský svět. Určitě je potěší například barevný písek na výrobu obrázků. Chybět nebude ani tradiční dřevěný dětský kreativní koutek. Jezdit se bude na oslících, Safari resort přiveze na výstavu malé zoo. Těšit se mohou i na několik skákacích hradů a trampolín.

V minulém roce výstavu navštívilo zhruba 40 tisíc návštěvníků a představilo se kolem tří stovek vystavovatelů.

České potraviny: Od mléčných výrobků až po pivo a víno

Souběžně s Hobby se bude poprvé konat potravinářský veletrh CZECH FOOD EXPO. Ten přivítá potravináře z celé České republiky.  Expozice vystavovatelů najdou návštěvníci v pavilonu T1. Své zastoupení zde budou mít jak výrobci a prodejci masných a mléčných výrobků, tak například i čokoládovny. Představí se samozřejmě také pivovary, lihovary nebo vinařství.

​Připraveny budou různé soutěže například pro jedlíky i zábava pro děti.

Speciálním hostem bude Ondřej Slanina, známý kuchař a moderátor. Ten bude po celou sobotu vařit na pódiu v pavilonu T1 z kvalitních českých surovin.

Návštěvníci se můžou těšit na show šéfkuchaře Luboše Rychvalského, který poradí, jak co nejméně plýtvat potravinami.

Své kuchařské umění předvede i řada dalších vyhlášených kuchařů. Mezi nimi nebude chyybět Miroslav Dušek, který vařil pro dva americké prezidenty i zpěvačku Glorii Estefan.

Výstava HOBBY a veletrh CZECH FOOD EXPO probíhají zároveň, vstupenka je společná. V předprodeji je základní vstupné 100 Kč. Vstupenky je možné zakoupit na stránkách českobudějovického Výstaviště.

 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.