VÝSTRAHA: Část Česka sevře náledí. ČHMÚ varuje i před sněžením. MAPY

Výstraha před sněhem platí od pátečních 17:00 do sobotních šesti hodin ráno pro část Středočeského, Jihočeského a Ústeckého kraje a Plzeňský a Karlovarský kraj.

Podle meteorologů může napadnout do sobotního rána až osm centimetrů nového sněhu při intenzitě kolem jednoho centimetru za hodinu. Očekávají proto komplikace jak při chůzi, tak v dopravě.

[chooze:article;value:477482]

"Při cestování se doporučuje sledovat dopravní zpravodajství a jezdit velmi opatrně. Nezapomenout na zimní výbavu, při cestách do hor i sněhové řetězy, nutné jsou zimní pneumatiky s dostatečnou výškou vzorku. Na horách dodržovat pokyny horské služby," radí odborníci na webu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Výstraha:

Náledí

ČHMÚ varuje od páteční 18. hodiny do sobotních devíti hodin ráno také před náledím. Výstraha platí pro Prahu, Středočeský, Jihočeský, Plzeňský, Karlovarský, Ústecký kraj a Vysočinu a část Libereckého a Jihomoravského kraje.

Při poklesu teplot se totiž může po napadnutí sněhové pokrývky tvořit lokálně náledí, objevit se mohou i zmrazky. "Při pohybu venku je třeba chodit velmi opatrně, starší nebo méně mobilní lidé by měli omezit vycházení ven. Řidičům se doporučuje sledovat dopravní zpravodajství a jezdit velmi opatrně," apelují meteorologové.

Výstraha:

Začala meteorologická zima. Podívejte se, jaké počasí nás čeká:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.