VÝSTRAHA: Část Česka zasáhnou silné bouřky, mohou zvedat hladiny řek

Výstraha před bouřkami platí pro celý Zlínský kraj, většinu Olomouckého kraje, část Moravskoslezského, Jihomoravského, Pardubického, Královéhradeckého a Libereckého kraje. Je platná od nedělní 14. hodiny do 21:00.

​"Během dnešního odpoledne a večera očekáváme na části Moravy a v horských a přilehlých oblastech na severu území ojediněle výskyt silných bouřek. V bouřkách, které se budou pohybovat pomalu nebo budou bez pohybu, se mohou vyskytnout úhrny i kolem 30 mm. Vzhledem k nasycenosti některých území i při nižších úhrnech může dojít k lokálnímu zatopení nebo zvedání hladin menších vodních toků," uvedli meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu.

Do Česka podle meteorologů bude od východu a jihovýchodu proudit teplý vzduch. V neděli očekávají nejvyšší denní teploty mezi 22 a 26 °C, na horách kolem 18 °C, bude vanout slabý, postupně mírný východní až jihovýchodní vítr.

[chooze:article;value:505349]

​Teplot nad 20 °C bychom si měli užít i v nadcházejících dnech. Podle předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu na příští týden hrozí bouřky také v pondělí a v úterý.

Po lijácích se zřítila část dvou domů ve Zlínském kraji. Hasiči evakuovali žáky ze školy (5/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.