VÝSTRAHA: Víkend bude pořádně mrazivý. Teploty klesnou až na -16 °C

Během pátku Česko zasypal sníh. "Od páteční půlnoci do poledne (za 12 hodin) napadlo v jihovýchodní polovině území většinou 7 až 15 cm, ojediněle až 20 cm prachového sněhu," informovali meteorologové. Dále ale výrazné sněžení neočekávají, zrušili proto v pátek výstrahu před tvorbou sněhové pokrývky.

[chooze:article;value:479628]

Rozšířili ale výstrahu před silnými mrazy. Ta platí od sobotních 20 hodin do nedělních devíti hodin ráno. "Vzhledem k tomu, že v noci ze soboty 17. 12. na neděli 18. 12. bude převažovat zmenšená oblačnost a všude se bude vyskytovat sněhová pokrývka, budou teploty klesat na -9 až -14 °C, ojediněle i na hodnoty kolem -16 °C," sdělil ČHMÚ na facebooku.

"Nebezpečí prochladnutí a omrznutí nechráněných částí těla. Doporučuje se chránit se teplým oblečením ve více vrstvách a vhodnou obuví. Malé děti, starší a nemocní občané by měli omezit délku pobytu venku. Proti prochladnutí pomáhá teplý nápoj, jídlo a tělesný pohyb," upozornil ČHMÚ.

Silný mráz zůstane na východě Česka nejspíše i v noci z neděle na pondělí. Výstraha se však podle meteorologů bude pravděpodobně ještě upřesňovat.

Sněhová kalamita v pátek komplikovala dopravu:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.