Vývoj války nahání Putinovi strach. Pokud se Rusko zhroutí, národ nepřežije

Pokud by se Rusko zhroutilo, Rusové jako národ nemusí přežít. To uvedl ruský prezident Vladimir Putin v rozhovoru pro tamní televizi Rossija 1.

"Pokud se Západu podaří zničit Ruskou federaci a nastolit kontrolu nad jejím územím, ruský národ nemusí přežít. Zůstanou Moskvané, Uralci a další," uvedl Putin, kterého citoval deník Ukrajinska pravda s odvoláním na agenturu TASS.

Právě likvidace Ruska je podle Putina cílem Západu. "A později nás pravděpodobně přijmou do takzvané rodiny civilizovaných národů, ale jen po částech, každou část zvlášť. Za co? Za to, že ty části budou řídit a budou mít pod svojí kontrolou," dodal.

[chooze:article;value:492076]

​Putin v rozhovoru upozornil i na jaderné zbraně. Údajně řekl, že Rusko "musí vzít v úvahu jaderný potenciál nejen Spojených států, ale i všech ostatních zemí NATO". Nevysvětlil ale, co svým výrokem přesně myslel.

Rusko mezitím pokračuje v útocích na Ukrajinu. V neděli podle generálního štábu ozbrojených ukrajinských sil odrazila armáda přes 80 útoků okupantů. Rusko údajně cílí zejména na kritickou infrastrukturu Ukrajiny a dále pokračuje i v dělostřeleckých útocích na civilní zařízení.

Rusko se chystalo na válku dlouhé měsíce. Poslední fází byla propaganda na Ukrajině:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.