Vzácná slova prince Williama. Rozhodl se promluvit o zdravotním stavu Kate

[chooze:gallery;value:22194]

Princ William má v poslední době opravdu nabitý diář. Tento týden vyrazil na pracovní cestu na souostroví Scilly na jihu Anglie. V pátek navštívil nemocnici na ostrově St Mary a při té příležitosti její ředitelce prozradil, jak je na tom jeho manželka princezna Kate, píše deník Mirror.

"Zeptala jsem se Williama na to, jak se daří jeho manželce Kate a on mi řekl: 'Daří se jí dobře, děkuji za optání,'" prozradila ředitelka Tracy Smithová novinářům. Poté prý Williamovi navrhla, aby na ostrovy přijel s celou rodinou.

"Zeptala jsem se ho také na to, jak se mají děti, a pak jsem mu řekla, že doufám, že by tu mohli strávit část léta. A on na to, že by si moc přál, aby to vyšlo," uvedla. William a Kate už párkrát své děti vzali na prázdniny na ostrov Tresco, kam už jako dítě jezdíval právě William, píše BBC News. Princ také dodal, že děti mu tuto pracovní cestu "dost závidí".

[chooze:article;value:554546]

Podle agentury AP jde o "vzácné vyjádření". William se totiž ke zdravotnímu stavu své ženy obvykle nevyjadřuje. Princeznino zdraví nekomentuje ani Kensingtonský palác. Celý svět přitom drží nemocné Kate palce.

Princezna se na veřejnosti naposledy objevila o Vánocích, tedy před šesti měsíci. V lednu poté podstoupila na soukromé londýnské klinice plánovanou operaci břicha a podle původního oznámení se měla do práce vrátit o Velikonocích.

Koncem března ale princezna zveřejnila šokující videovzkaz, ve kterém oznámila, že jí během pooperačních vyšetření lékaři diagnostikovali rakovinu. Kate prý okamžitě zahájila léčbu a podstupuje preventivní chemoterapii. V emotivním videu ale neskrývala, že ji slova lékařů velmi šokovala. 

Princezna Kate je miláčkem Britů. V popularitě prý překonala i princeznu Dianu:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.