Vzácný úkaz v Temži: Uprostřed města se objevili delfíni

Tým dobrovolných záchranářů se v neděli na svém člunu vracel na stanici Gravesend, když si ve vodě všiml něčeho skutečně neobvyklého. K jeho lodi totiž plavali tři delfíni. "Byl to neuvěřitelný pohled," neskrýval své nadšení člen posádky John Robinson.

Protože se jednalo o opravdu vzácný úkaz, záchranáři tomu nejprve nemohli uvěřit a domnívali se, že v řece vidí sviňuchy, píše portál Mirror. Ty jsou delfínům sice podobné, ale jsou menší. Organizace Royal National Lifeboat Institution ovšem potvrdila, že posádka ve vodě skutečně viděla delfíny.  

[chooze:article;value:543591]

"Nejprve jsme spařili ploutve. Byli tam dva dospělí a mládě. Měřili asi dva metry. Je neuvěřitelné, že jsme je mohli vidět přímo tady na řece Temži. Hlavně když skákali," vyprávěl podle portálu BBC Robinson svůj zážitek.

Temže je domovem 125 druhů ryb a mořských suchozemských savců, které posádky lodí běžně vídají. "Z člunů často vidíme tuleně, delfíni jsou ale rozhodně vzácnější," řekl Ian Smith, manažer stanice spadající pod Royal National Lifeboat Institution.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.