Vzdělávání na prvním místě. Resort spustil e-shop s rekvalifikacemi a kurzy

E-shop s nabídkou všech kurzů je dostupný každému, kdo se chce vzdělávat. "Ať už jde o zaměstnance, podnikatele, maminky či tatínky na rodičovské dovolené, pracující seniory, studenty, nebo někoho, kdo svou novou práci právě hledá," uvedlo ministerstvo práce a sociálních věcí na webu.

Kurzy budou vzdělavatelé nabízet zdarma, zájemcům je následně zcela nebo částečně proplatí ministerstvo. Podmínkou úhrady kurzu však je, že dotyčný musí být zapsán v evidenci zájemců o zaměstnání.

[chooze:article;value:501417]

"Cílem našeho e-shopu bylo vytvořit platformu, kde spolu mohou komunikovat vzdělavatelé, Úřad práce a klienti. Ti si mohou vyřídit vše potřebné on-line. Zásadně se rozšířilo portfolio vzdělavatelů, a tedy i nabízených kurzů pro veřejnost. Dosud Úřad práce mohl proplácet pouze akreditované kurzy, těch je ale v oblasti digitálních kompetencí velmi málo, proto poprvé umožňujeme zapojit se i vzdělavatelům, kteří své kurzy akreditované nemají," popsal ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL).

Lidé se budou moci mimo jiné vzdělávat ve svých digitálních dovednostech. Právě na ty klade ministerstvo důraz. Podle resortu jen v tomto roce může být proškoleno kolem 20 tisíc lidí. Na úhradu kurzů je vyhrazena jedna miliarda.

"Úřad práce může hradit zájemci o kurzy či rekvalifikaci náklady do souhrnné výše až 50 tisíc korun během tří let. Může tedy absolvovat několik kurzů, dokud částku nevyčerpá. V případě vzdělávacích kurzů hrazených z Národního plánu obnovy uhradí Úřad práce 82 % z celkové ceny, opět maximálně do částky 50 tisíc korun," uvedla ředitelka Sekce zaměstnanosti ministerstva práce a sociálních věcí Kateřina Štěpánková.

Mladí se v práci rádi flákají. Více se dozvíte v následující reportáži:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.