Vždy jsem našla sílu, jak jít dál. Dcera je moje všechno, říká Kateřina Brožová

Kateřina Brožová pochází z umělecké rodiny. Její tatínek byl houslový virtuos, maminka pak balerína v Národním divadle. Jako malá si však vysnila odlišnou profesní dráhu. "Já jsem chtěla být kosmonautka, protože já jsem se ráda dívala vždycky na hvězdy a hrozně mě lákalo to neprozkoumané teritorium," uvedla.

"A pak to nějak začalo jít nějakým směrem, na základní škole jsem chodila na dramatický kroužek, recitovala jsem, zpívala jsem, takže pořád vlastně jsem se pohybovala nějakým způsobem v oborech, které dělám dnes," dodala.

[chooze:article;value:561933]

Brožová se drží stále v dobré formě. Až to vypadá, že se jí vyhýbá stárnutí. "Je důležité se udržovat, mít svou tělesnou schránku v kondici, dobře jíst, dobře spát, hodně se pohybovat a hlavně mít pořád co dělat. To je můj recept," prozradila.

"Neznamená to ale, že vše dodržuji. Třeba s tím spánkem. Na druhou stranu, jezdím na koni a moje profese mi dává pohybu tolik, že když se proběhnete dvě hodiny po jevišti v nějaké velké roli, tak to určitě vydá za týden ve fitku," doplnila s úsměvem.

Z herečky vyzařuje na první pohled také klid, i když se s ní život mockrát nemazlil. "Asi jsem v sobě vždycky objevila nějakou sílu, jak jít dál. Taky jsem před x lety měla autonehodu a objevila jsem v sobě nějaké propojení s nějakými silami kolem nás," netajila se.

[chooze:article;value:561768]

Zároveň dodala, že nejvíce ji dokáže rozveselit její dcera. "Kačenka je moje všechno. Je úžasná, studuje vysokou školu, teď právě bude promovat a je velmi pracovitá, zodpovědná. Moje dráha ji míjí, myslím umělecká, a já jsem za to vlastně ráda," popsala.

Kromě dcery dělají Brožové společnost i zvířata. Do studia s ní zavítal pes Don. "Je nesmírně společenský. Přijde do divadelní šatny nebo na natáčení a chová se, úplně jako kdyby tam patřil. Jako by byl jeden z nás a chodil tam pravidelně. Vůbec nemá s něčím problém," vychvalovala svého čtyřnohého kamaráda.

V létě plánuje Brožová s produkční agenturou Divinus, kterou založila, letní představení, na která všechny srdečně zve. "Už třetím rokem hrajeme pod mou agenturou Noc na Karlštejně, legendární muzikál, který jsme hráli kdysi v Hudebním divadle v Karlíně, s velkým úspěchem, v krásném obsazení," řekla.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.