Vzpomínka na psychologa Ptáčka: Vyhrožovali mu, i tak pomohl zoufalému tatínkovi

"S touhle svojí vzpomínkou na Radka Ptáčka jsem schválně trochu čekal, abyste mě neobvinili, že snad chci parazitovat na tragické události, která se stala. Ale s odstupem času se o ni chci podělit, protože si myslím, že si to Radek Ptáček zaslouží," uvedl Láska na svém facebooku.

Láska měl podle svých slov dva přátele, kterým se v rámci svého vyprávění rozhodl říkat Karel a Marie. Narodila se jim dcerka, ale po nějaké době šli od sebe. Ačkoliv to nejprve vypadalo na klidný rozchod, do hry se na straně Marie vložil člověk, kterého Láska označil za "pseudoadvokáta". Chybělo mu prý totiž požadované vzdělání. Častou součástí jeho "zastupování" byly navíc různé typy extrémního obviňování, například z pedofilie. A ta obvinění brzy přišla i vůči Karlovi.

"Postupem času těch obvinění Karla přibývalo, stejně jako jeho zadržení, například když si šel do školky pro dceru. Přibývalo také sociálních pracovnic, které v okamžiku, kdy Marii a jejímu pseuadvokátovi přestaly věřit, hned o svou práci přišly. Onen pseudoadvokát je totiž zároveň také vlivný muž pražského realitního trhu. Jeho firma obhospodařuje majetek mnoha městských částí, a má tak dobré vztahy s řadou komunálních politiků, kteří se pak v jeho prospěch u 'svých' OSPODů angažují," odhalil Láska mrazivé detaily.

[chooze:article;value:572880]

Věc se poté dostala k soudu. "Pseudoadvokát" Karla mimo jiné obvinil i ze sexuálního zneužívání dcery. Vypracováním znaleckého posudku soud pověřil právě Radka Ptáčka, který byl v té době stejně jako "pseudoadvokát" zaměstnancem Policejní akademie. Její vedení si Ptáčka předvolalo. "Bylo mu sděleno, že dotyčný zkoumaný Karel prostě pedofil je," popsal Láska. Pokud prý posudek vyjde jinak, Ptáček přijde o práci.

Ptáček se obrátil na soudkyni s tím, že "v důsledku uvedeného může být pro svoji podjatost nezpůsobilý k podání posudku". Soudkyně i přesto na jeho vypracování trvala. Do posudku se tedy pustil a zjistil, že Karel není pedofil, že mají naopak s dcerou krásný vztah.

[chooze:article;value:573975]

Ptáček následně skutečně padáka dostal. I přesto ale ze svého posudku ani v průběhu dalších soudů necouvl a Karel byl nakonec všemi soudy všech obvinění zbaven.

"Stačilo málo, aby tenhle odporný příběh měl i hrozný konec. Stačilo, aby se Radek Ptáček neprojevil jako odvážný člověk a dal své práci a kariéře přednost před zpracováním objektivního posudku. Neudělal to, zachoval se čestně a zásadově. Díky mu za to," vysekl Láska Ptáčkovi za jeho odvahu poklonu.

Podívejte se na pořad Naše Česko o duševním zdraví (09/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.