Vztah Fialy a Babiše se vyhrotil. ANO razí kampaň Antifiala, tvrdí koalice

Jméno Andreje Babiše (ANO) se v projevech premiéra a předsedy ODS Petra Fialy objevuje často. Podle jeho koaličních partnerů je to ale jen reakce na Andreje Babiše. "Ukazuje se, že Antifiala v opozici částečně funguje, takže bohužel ten určitý střet, i ideový, tady zjevně bude," uvedl ministr zemědělství Marek Výborný (KDU-ČSL).

Andrej Babiš zas ve svých vystoupeních často skloňuje jméno Petra Fialy. Ani v úterý ve Sněmovně tomu nebylo jinak. "Úřad vlády je skutečně typickým příkladem plýtvání Fialovy vlády," prohlásil lídr hnutí ANO. "Pojďme tedy k té důchodové reformě, která má k reformě tak daleko jako premiér Fiala k pravdomluvnosti," nešetřil předsedu vlády.

Podle některých koaličních politiků už karta Antibabiš ale úplně nefunguje. "Nechci dělat politiku Antibabiš nebo Antiokamura. Chci dělat politiku takovou, aby nás lidé volili," řekl poslanec Šimon Heller (KDU-ČSL).

[chooze:article;value:579720]

"Kdyby nefungovala, tak pan Babiš nezvolí kampaň Antifiala. On nedělá nic jiného než Antifiala, teď Babiš mluvil hodinu a čtvrt o tom, co Fiala dělá blbě," řekla předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09).

Předsedové koaličních stran jsou ovšem přesvědčeni, že fungovat dál bude koalice SPOLU. Lidovci si na svém sjezdu pokračování koalice odhlasovali téměř jednomyslně.

[chooze:article;value:579668]

"Teď se začne vyjednávat o těch jednotlivostech a určitě to nebudou jednoduchá jednání. Ale mnohokrát jsme prokázali, že se dohodnout umíme," zdůraznila Pekarová Adamová. "Primárním cílem každé koalice musí být uspět a v tu chvíli musíme podpořit každé silné jméno, které máme. Vyškrtávání je pro mě nepřijatelné," dodal Heller.

Memorandum o další spolupráci koalice SPOLU by měli lidovci, ODS a TOP 09 podepsat do konce října.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.