Wagnerovci končí s rekrutováním vězňů. Teď berou nadšence do sportu

Jednou z praktik, kterou se žoldnéřská Wagnerova skupina zapsala do povědomí, bylo rekrutování nových žoldáků v ruských věznicích a trestaneckých koloniích. Odtamtud muži po krátkém výcviku zamířili přímo na Ukrajinu do bojů na frontě. Největší koncentrace wagnerovců se ocitla okolo Bachmutu, který se Rusko snaží od loňského srpna dobýt.

Tvrdé boje u Bachmutu vyústily mimo jiné v ohromnou ztrátovost jak u ruské armády i separatistů, tak v řadách wagnerovců. Toho si povšimli i samotní vězni, kteří jsou čím dál méně ochotní se k žoldnéřské skupině přidat. Šéf skupiny Jevgenij Prigožin proto na začátku února oznámil, že Wagnerova skupina od verbování mezi vězni upustí.

[chooze:article;value:489700]

Aby vyplnili mezery ve svých řadách, museli wagnerovci najít nový zdroj dobrovolníků. Jak uvedl portál Meduza, našli jej mezi sportovními fanoušky. Prigožinova kancelář ve čtvrtek na telegramu oznámila, že otevře rekrutační centra v tělocvičnách řady sportovních klubů.

Spolupráci tak žoldáci navázali například s Ruskou boxerskou federací v Tjumeni, se sportovním klubem Antares v Rostovu na Donu nebo s centrem bojových umění v Moskvě. V hlavním městě mají navíc otevřít celkem osm míst, kde mohou lákat nové vojáky. Zájemci budou muset přímo v tělocvičně prokázat, že jsou fyzicky zdatní a schopní vojenské služby.

Napětí na východě Moldavska roste. Putin zrušil důležitý dekret:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.