WhatsApp chystá zásadní změnu. Aplikace bude vypadat úplně jinak

WhatsApp patří mezi jednu z nejoblíbenějších chatovacích aplikací na světě, čelí však stále velké konkurenci. Vývojáři jsou si toho vědomi, a proto se snaží zavádět nové funkce a stále uživatele překvapovat.

A zatímco někteří další novinku vítají a těší se, ti, kteří nemají změny příliš rádi, jsou spíše skeptičtí. Vzhled aplikace bude úplně k nepoznání, uvádí portál Metro. Chystá se totiž zásadní změna designu.

[chooze:article;value:511277]

Vybraným testerům už bylo v rámci beta verze WhatsAppu pro Android s označením 2.23.13.16 umožněno nahlédnout do nového uživatelského rozhraní, informoval portál WABetaInfo.

Horní lišta je nyní ve zcela bílé barvě. Ostatní prvky jsou pak laděné do zelené, která je obsažena v logu aplikace. Navigační lišta se pak nachází dole. "WhatsApp navíc stále pracuje na nové funkci, která uživatelům umožní filtrovat své konverzace tříděním chatů, a tak získat seznam nepřečtených zpráv, osobních konverzací nebo obchodních chatů," nastínil portál.

Nový design aplikace je zatím stále ve vývoji. Dostupný je tak pouze pro testery. Už brzy by se ho ale mohli dočkat i další uživatelé.

Začaly platit změny ve fungování aplikací. Více se dozvíte v reportáži (8/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.