WhatsApp lidem poradil důležité kroky. Jinak jim můžou zůstat jen oči pro pláč

Na WhatsAppu se v posledních týdnech stále více lidí stává obětí podvodů. Společnost proto uživatelům poradila čtyři jednoduché kroky, které je mohou ochránit, informoval web deníku Daily Mirror.

Lidé nemají s nikým sdílet aktivační kód, tedy šestimístný kód, který dostanou v SMS zprávě. Dále radí společnost, aby více chránili svůj účet a zapnuli vícefázové ověření. 

[chooze:article;value:495025]

V nastavení by si také měli změnit viditelnost tak, aby je viděli jen lidé, které mají v kontaktech. Zároveň by neměli slepě věřit tomu, co jim od jejich kontaktů přijde. Pokud například někdo z rodiny zašle neobvyklou žádost o vaše osobní údaje, měli byste jim zavolat a potvrdit si, že zprávu doopravdy poslali oni.

Podle společnosti tyto kroky zabrání hlavně častému podvodu friend in need (přítel v nouzi). Někdo z vašich kontaktů vám může napsat například: "Ahoj, omylem jsem na tvůj telefon nechal poslat šestimístný kód, mohl bys mi ho přeposlat?" Tuto zprávu ale ve skutečnosti poslal podvodník, který se takto může dostat k vašim osobním informacím, připraví vás o přístup do aplikace a stanete se tak jeho další obětí, od které podobné zprávy chodí, upozornil web Daily Record.

Aplikace WhatsApp měla loni v prosinci výpadek:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.