WhatsApp mě poslouchá během spánku, tvrdí muž. Meta obviňuje Google

"WhatsApp používal v pozadí mikrofon, zatímco jsem spal, následně i poté, co jsem se v šest ráno probudil," upozornil Dabiri. "Co se to děje?" zeptal se.

Lidé tak začali spekulovat, že WhatsApp a případně i další aplikace společnosti Meta lidi bez jejich vědomí nahrávají. Připojil se i miliardář a vlastník Twitteru Elon Musk. "To je podivné," napsal.

[chooze:article;value:501725]

"Posledních 24 hodin jsme v kontaktu se zaměstnancem Twitteru, který zveřejnil problém se svým telefonem Pixel a WhatsAppem," zareagovala mluvčí Mety Emily Westcottová. "Domníváme se, že jde o bug v systému Android, který nesprávně přiřazuje informace v panelu ochrany osobních údajů. Požádali jsme Google, aby to prošetřil a napravil," dodala.

Podle Mety mají uživatelé plnou kontrolu nad nastavením svého mikrofonu. "Jakmile dostane povolení, WhatsApp mikrofon používá pouze při telefonátu či nahrávání hlasového vzkazu nebo videa," tvrdí společnost. Zároveň je podle zástupců firmy Meta komunikace chráněna koncovým šifrováním. WhatsApp ji tak údajně nemůže poslouchat.

Aplikace WhatsApp měla výpadek. Lidé se nemohli přihlásit ani odesílat zprávy (10/2022):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.