WhatsApp přišel s novou funkcí. Tajný kód ochrání vaše soukromí

Společnost Meta přišla na konci listopadu s novým způsobem pro uživatele, jak si ochránit citlivé chaty na WhatsAppu. Díky funkci tzv. tajného kódu se totiž do nich už nikdo nepovolaný opravdu nedostane.

"Pokud někdo získá přístup k vašemu telefonu, případně pokud telefon s někým sdílíte, citlivé konverzace jen tak nenajde,“ informoval WhatsApp na svém blogu.

[chooze:article;value:530978]

Funkce tajného kódu lidem umožní nastavit si jedinečné heslo, které bude jiné od toho, jaké člověk používá při odemykání zařízení. Složku s uzamčenými chaty pak bude možné v seznamu chatů dokonce skrýt.

"Bude je možné vyhledat jenom po zadání tajného kódu do vyhledávacího pole. Pokud je skrývat nechcete, můžete je samozřejmě nechat v seznamu chatů zobrazené. Když budete chtít uzamknout nový chat, už nebude nutné přejít do nastavení. Chat uzamknete dlouhým stisknutím," vysvětlili odborníci.

Podle informací portálu CNET by nová funkce měla být celosvětově dostupná v následujících měsících. "I dál chceme uzamčení chatu doplňovat o nové funkce zajišťující ještě lepší ochranu soukromí lidí," doplnili experti. Společnost přitom už na začátku letošního roku zavedla podobnou funkci "uzamčení chatu".

WhatsApp snižuje kvalitu fotek. Řešení je ale snazší, než si myslíte:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.