WhatsApp přišel s novou funkcí. Výrazně ovlivní soukromí uživatelů

Společnost Meta uvedla, že se neustále snaží zlepšovat zabezpečení svých aplikací a zajistit uživatelům jejich soukromí. "U WhatsAppu s tím nyní pomůže nová funkce s názvem Uzamčení chatu," informovala firma na svém webu.

Lidé se tak nebudou muset bát, že si jejich intimní zprávy přečte třeba někdo cizí. Když totiž nějaký chat uzamknou, konverzace se přesune z doručených zpráv do samostatné složky.

[chooze:article;value:503857]

"Do této složky se dostanou pouze po zadání hesla nebo pomocí biometrických údajů, jako je například otisk prstu. Obsah daného chatu se navíc automaticky skryje v oznámeních,“ stojí přímo na stránkách WhatsAppu.

Podle společnosti by tuto funkci mohli ocenit zejména ti, kteří občas půjčují svůj mobilní telefon někomu blízkému. "Chat můžete uzamknout tak, že klepnete na název soukromého nebo skupinového chatu a vyberete možnost Zamknout," přiblížili odborníci.

Meta funkci už postupně zavádí a v následujících měsících plánuje přidat i další možnosti. Jednou z nich bude například uzamčení konverzací i na dalších zařízeních, na kterých aplikaci uživatelé používají, nebo vytvoření vlastního hesla tak, aby lidé nemuseli používat stejné heslo jako u svého telefonu.

​V USA zvažují plošný zákaz aplikace TikTok. Více se dozvíte v následující reportáži:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.