WhatsApp zavádí dlouho očekávanou funkci. Brzy se objeví u všech účtů

Společnost Meta se neustále snaží zlepšovat funkce i zabezpečení svých aplikací a poskytnout uživatelům soukromí. Chaty i videohovory jsou už nyní v rámci aplikace WhatsApp šifrovány, což má zajištovat ochranu například před hackery.

Vývojáři však přišli s novinkou, díky které člověk bude ihned vědět, že je jeho konverzace chráněna. Funkce se už objevila na začátku roku v beta verzi 2.24.6.11 pro Android, píše portál WABetaInfo.

[chooze:article;value:540826]

Nově se u jednotlivých chatů zobrazí, zda jsou zabezpečeny koncovým šifrováním. "Pod kontaktem nebo názvem skupiny v konverzacích se objeví nápis 'end-to-end encrypted'," nastínili odborníci. Je však důležité upozornit, že nápis po chvíli zmizí a v daném místě se objeví informace o dostupnosti uživatele, jako je tomu nyní.

Pokud si chce uživatel aktuálně ověřit, zda jsou jeho chaty šifrovány, musí přejít do nastavení, píše portál The Indian Express. To by však díky této novince mělo být brzy daleko jednodušší. Testování je zatím v plném proudu. Lze ale očekávat, že funkce bude dostupná pro všechny v následujících měsících.

Nová aplikace má zjednodušit bezhotovostní platby u obchodníků. Více se dozvíte v následující reportáži (1/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.