WhatsApp zavádí nový tajný kód. Pomůže milionům uživatelů

Společnost Meta na konci loňského roku přišla s novinkou pro uživatele, která chrání citlivé chaty. Díky funkci takzvaného tajného kódu se do nich totiž už nikdo nepovolaný nedostane. Nyní ji vývojáři testují také pro webovou verzi aplikace WhatsApp, píše portál News 18.

Dosud ji totiž mohli využívat jen uživatelé v mobilní aplikaci. Brzy by se ale mohli dočkat také ti, kteří ji používají v prohlížeči na webu například na počítači. Ve chvíli, kdy bude funkce dostupná, se na postranním panelu zobrazí ikona, která vypadá jako malý visací zámek, nastínil portál India Today.

[chooze:article;value:535234]

Tajný kód umožňuje nastavit si jedinečné heslo, které člověk používá při odemykání zařízení. Složku s uzamčenými chaty pak je možné v seznamu chatů dokonce skrýt.

"Bude je možné vyhledat jenom po zadání tajného kódu do vyhledávacího pole. Pokud je skrývat nechcete, můžete je samozřejmě nechat v seznamu chatů zobrazené. Když budete chtít uzamknout nový chat, už nebude nutné přejít do nastavení. Chat uzamknete dlouhým stisknutím," vysvětlili odborníci princip funkce v mobilní verzi.

Stále se zdokonalující funkce a vyšší bezpečnost je pro Metu klíčovou prioritou. "I nadále chceme uzamčení chatu doplňovat o nové funkce zajišťující ještě lepší ochranu soukromí lidí," dodali experti.

Nechodí vám zprávy na WhatsApp? Takto zjistíte, zda nejste zablokovaní:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.