William a Kate vybrali školu pro malého George. Za rok zaplatí přes milion a čtvrt

[chooze:gallery;value:34179]

​Vybírat školu pro dítě není nikdy jednoduché. Nyní si to zažil také britský následník trůnu princ William a jeho choť Kate. Pár hledal ideální místo pro vzdělávání jejich syna a také budoucího následovníka trůnu prince George a zdá se, že našli.

Jejich vybírání se zúžilo na dvě prestižní a placené školy. Do jedné chodil princ William a do druhé jeho choť. Podle deníku Mirror nakonec nad Eton College zvítězila Marlborough College v britské části Wiltshire, kterou Kate v rámci prohlídka v říjnu navštívila.

"Po letech diskusí a vášnivých debat mezi Williamem, Kate a králem Karlem III. se rodina rozhodla. Zatímco královská rodina očekávala, že George půjde ve Williamových stopách, Kate měla poslední slovo," řekl jeden ze zdrojů obeznámený s děním v královské rodině.

[chooze:article;value:529378]

Volbou Marlborough College královská rodina rozhodně neušetří. Podle webu Daily Mail stojí rok studia na škole ve Wiltshire ohromujících 47 tisíc liber. George nyní chodí spolu se svými sourozenci do školy Lambrook a tu mohou navštěvovat jen děti do 13 let věku.

Do roku 2026 tak musí malý princ změnit místo, kde bude pokračovat ve vzdělávání. Výběrem Marlborough se také množí spekulace, že by se k němu později mohli připojit i mladší sourozenci, protože je škola oproti Etonu smíšená.

Princ George slaví 10. narozeniny. Kate sdílela fotku, kde vypadá jako William (7/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.