William prolomil mlčení. Prozradil, jak se daří nemocné Kate

[chooze:gallery;value:22194]

Princ William v úterý pracovně odcestoval do severovýchodní Anglie, kde se setkal s finalisty ceny Earthshot Prize v Seahamu v hrabství Durham. Poté zamířil do Newcastlu, kde oficiálně otevřel centrum James' Place, charitativní organizaci pro prevenci sebevražd. Region má totiž nejvyšší míru sebevražd mužů v celé Anglii.

Právě v Newcastlu na prince čekalo několik příznivců královské rodiny, píše deník Mirror. Jednou z nich byla i šedesátiletá Julie Cainová, která si pro následníka trůnu připravila důležitou otázku. "Nevadí, když se zeptám, jak se má vaše žena a děti?" zeptala se ho. "Všem se daří dobře, děkuji vám. Ano, máme se dobře," odpověděl jí princ.

Šestiletá Sadie Stewartová pak Williamovi předala pohlednici, aby mu popřála ke 13. výročí svatby. "Bylo skvělé si s ním popovídat. Je opravdu milý. To přání pak prý ukáže svým dětem, jsem z toho nadšená. Musím o tom všem ve škole povědět," neskrývala dívenka nadšení ze setkání s princem.

[chooze:article;value:553289]

Jak připomíná web People, William a Kate se brali 29. dubna 2011. V rámci výročí tak manželé v pondělí zveřejnili na sociálních sítích dosud neviděnou fotografii ze svatby. Černobílý snímek s popiskem "Dnes je tomu 13 let!" však vyvolal rozporuplné reakce a některé fanoušky dokonce pořádně vyděsil. "Proč černobíle? Málem jsem omdlela!" zněl jeden z komentářů. "Myslela jsem, že zemřeli!" reagovala další uživatelka.

Princezna Kate se totiž stáhla koncem minulého roku z veřejného života a v lednu podstoupila nespecifikovanou operaci břicha. Na konci března pak prostřednictvím emotivního videovzkazu šokovala celý svět. Oblíbená princezna v něm totiž přiznala, že v rámci pooperačních vyšetření lékaři zjistili, že má rakovinu. Ve videu se svěřila také s tím, že jí lékaři doporučili preventivní chemoterapii.

S rakovinou bojuje i Williamův otec, britský král Karel III. Ten se ale na rozdíl od Kate už pomalu začal vracet ke svým pracovním povinnostem, píše agentura AP News. V úterý například v doprovodu manželky královny Camilly navštívil zdravotnické zařízení v Londýně, které se specializuje právě na léčbu onkologicky nemocných pacientů.

Princezna Kate vede jako nejoblíbenější člen královské rodiny:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.