William už nedokázal zachovat chladnou hlavu. Situace kolem Kate ho rozzuřila

Kolem zdraví princezny Kate se na začátku roku objevovaly nejrůznější spekulace a konspirační teorie. A to velmi rozzuřilo jejího manžela prince Wiilliama, který je jinak velmi klidný člověk, píše web People. Lidé se totiž na sociálních sítích předháněli v tom, kdo vymyslí šílenější důvod, proč se princezna stáhla z veřejného života.

"William má svoji hlavu, někdy je velmi tvrdohlavý. Tohle a to, jak moc se soustředí na rodinný život, mu dodává sílu na to, aby to celé překonal," řekl královský autor Valentine Low.

Princezna Kate nakonec v březnu prolomila mlčení a oznámila, že se léčí s rakovinou. Na svou ženu se tak William v těchto těžkých časech soustředí ještě více než kdy předtím. "Ať už jste princ, nebo obyčejný člověk, nikdy byste nečekali něco takového. Že se jeho otec i manželka budou léčit s rakovinou," řekl webu zdroj blízký královské rodině. "William se opravdu překonává," dodal.

[chooze:article;value:555015]

Princezna Kate se na veřejnosti naposledy objevila vloni v prosinci. V lednu poté absolvovala na soukromé klinice plánovanou operaci břicha. Během pooperačních vyšetření jí poté lékaři diagnostikovali rakovinu. Přiznala, že slova lékařů ji velmi šokovala. Jak se ale svěřila, okamžitě zahájila léčbu a podstupuje preventivní chemoterapii.

S rakovinou se navíc léči i Williamův otec král Karel III. Buckinghamský palác to oznámil na začátku února. Král se na několik týdnů stáhl z veřejnosti a omezil své pracovní aktivity. Ty za něj převzal William a také Karlova manželka královna Camilla. Jak ale píše web Express, na konci dubna už se ke svým povinnostem částečně vrátil.

"Nemoc dvou jeho blízkých lidí na něj vytvořila obrovský tlak. Jak na rodiče, tak na dědice trůnu. Musel tak čelit nejrůznějším výzvám. Ale zvládl to s klidem a bez dramatičností," ocenila prince autorka královských životopisů Ingrid Sewardová.

Princezna Kate je miláčkem Britů. V popularitě prý překonala i princeznu Dianu:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.