William už to nevydržel. Veřejně se rozpovídal i o nemocné Kate

[chooze:gallery;value:22194]

​​Princ William se ve čtvrtek zúčastnil setkání se zástupci britské charitativní organizace Holocaust Educational Trust v synagoze v centru Londýna. Podle deníku Mirror s nimi diskutoval o "vzestupu antisemitismu" a "konfliktu v Gaze".

V rámci debaty se rozpovídal i o princezně Kate. "Catherine i já jsme extrémně znepokojeni nárůstem antisemitismu," řekl. "Antisemitismus nemá ve společnosti místo. Předsudky nemají ve společnosti místo. Už jsem to řekl a řeknu to znovu," zdůraznil.

Minulý týden princ William zároveň vyzval k ukončení bojů v Gaze. "Příliš mnoho lidí bylo zabito," uvedl. "Stejně jako mnoho dalších si přeji, aby boje co nejdříve skončily. Je zoufale nutné zvýšit humanitární pomoc Gaze," citovala prince CNN.

[chooze:article;value:543982]

​Sám princ William je v posledních týdnech v nelehké situaci. Kromě péče o svou rodinu totiž musí nově zastat i některé královské povinnosti. Jejich část převzal poté, co britskému králi Karlu III. diagnostikovali rakovinu. Podle zdroje blízkého Buckinghamskému paláci se ale většina povinností rozprostřela i mezi další členy rodiny.

Princ William se totiž rozhodl převzít jen nezbytně nutné úkoly. Zdroj uvedl, že princ "dal jasně najevo, že jeho prioritou je prozatím podpora manželky a rodiny". Princezna Kate se má podle nařízení lékařů zotavovat minimálně do Velikonoc, a tak musel William zastat i péči o jejich děti.

Středeční setkání se zástupci Holocaust Educational Trust tak bylo jednou z mála událostí, které se princ v poslední době zúčastnil. Například v úterý zrušil svou účast na vzpomínkovém setkání za zesnulého řeckého krále Konstantina. Ten byl přitom jeho kmotrem. 

Princezna Kate se zotavuje z operace břicha. Rakovinou netrpí, uvedl Palác:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.