William zodpověděl dotaz ohledně Kate. Nedokázal skrýt bolest

Otázku, jestli je princezně lépe, mu položil jeden z válečných veteránů a video s Williamovou reakcí oběhlo celý svět. "Ano, je jí lépe," odpověděl princ a na chvíli se zastavil. Posléze dodal: "Ráda by tu dnes byla." 

Vzhledem k tomu, jak vzácně se William vyjadřuje ke zdravotnímu stavu své ženy, se na tento okamžik zaměřila nejen britská média. Například deník Express princovu odpověď označil za vřelou, přestože pro něj musela být otázka velmi bolestivá.

​Před zdrcující diagnózou se Kate a William veřejných akcí vždy účastnili spolu, a tak není překvapivé, že za slovy "ráda by tu dnes byla" se skrývá i princova bolest, že tentokrát Catherine nemůže stát po jeho boku. 

[chooze:article;value:558794]

V sobotu navíc prolomila mlčení i samotná Kate, která se omluvila Irské gardě za to, že se nemohla zúčastnit posledního cvičení před tradičním průvodem Trooping the Colour, píše agentura AP News. Jako plukovnice měla tradičně převzít čestnou salvu, kvůli nemoci ale již dříve palác oznámil, že ji zastoupí náhradník. 

"Být vaší plukovnicí je pro mě velikou ctí a je mi velmi líto, že nemohu na letošní přehlídce převzít čestnou salvu," stojí v oficiálním vyjádření princezny Kate. Stále není jisté, zda se průvodu Trooping the Colour, který se uskuteční příští týden, zúčastní. Král Karel však na akci bude přítomný. 

Stav krále se natolik zlepšil, že se v uplynulých týdnech objevil už na několika veřejných akcích. V polovině května například překvapil návštěvou londýnské opery:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.