Moderní bydlení

Witowski končí v čele pražského dopravního podniku. Odvolala ho dozorčí rada

Dozorčí rada dopravního podniku rozhodla o odvolání generálního ředitele Petra Witowského. Podle informací TV Nova hlasovalo pro odvolání 11 členů dozorčí rady z 15. Končí i další dva členové představenstva, a to personální ředitel Jiří Špička a technický ředitel DPP – Metro Marek Kopřiva. 

Člen dozorčí rady Jakub Jiran (Piráti) po mimořádném jednání uvedl, že do představenstva zvolili Jiřího Pařízka, aby bylo usnášeníschopné. To také musí do 30. října připravit výběrové řízení na uvolněné pozice.

"Hlasoval jsem pro odvolání obviněných členů představenstva i ředitele Witowského. Ačkoliv ředitel obviněn nebyl, je spolu se Zdeňkem Hřibem, předsedou dozorčí rady, manažersky odpovědný za situaci v DPP," uvedl na síti X pražský zastupitel Ondřej Prokop (ANO). Hnutí ANO dále požaduje rezignaci Zdeňka Hřiba (Piráti) na všechny jeho funkce. Pražskému zastupitelstvu to budou navrhovat tento týden.

[chooze:article;value:579128]

Podle náměstka pražského primátora pro dopravu Zdeňka Hřiba, který dozorčí radě dopravního podniku předsedá, se na pondělním jednání měl řešit právě konec obviněných členů představenstva ve funkcích i vypsání výběrového řízení na generálního ředitele podniku.

K tomu v pátek vyzval i primátor Prahy Bohuslav Svoboda (ODS). Současný generální ředitel dopravního podniku Petr Witowski, který není mezi obviněnými, přitom avizoval, že pokud se výběrové řízení na ředitele vypíše, přihlásí se do něj.

​Pražský dopravní podnik je největší městskou firmou v Česku a zaměstnává přes 11 tisíc lidí. Firmu vlastní stoprocentně hlavní město a podnik řídí pětičlenné představenstvo v čele s Petrem Witowským. Mezi obviněnými mají být dva členové představenstva. Vedení podniku kontroluje patnáctičlenná dozorčí rada, ve které jsou nominanti stran pražského zastupitelstva. Rada volí i odvolává členy představenstva podniku.

Na celou tiskovou konferenci se můžete podívat zde:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.