Youtuberka radila s výchovou dětí. Za jejich týrání dostala maximální trest

Mormonskou matku šesti dětí z populárního kanálu 8 Passengers zaměřeného na rodičovské rady policie zatkla v srpnu 2023 pro podezření z týrání dětí. V úterý jí soud v Saint George udělil maximální možný trest, o který požádal i Kevin Franke, otec týraných dětí. Frankeová přijala rozsudek v slzách

"Dětem bylo pravidelně odepíráno jídlo, voda, postele na spaní a prakticky všechny formy zábavy," řekl u soudu státní žalobce Eric Clarke. O konečné výši trestu rozhodne komise pro podmíněné propuštění, informoval portál BBC. Odsouzená se proti rozhodnutí může během 30 dnů odvolat. 

[chooze:article;value:461176]

"Byla jsem dezorientovaná. Byla jsem vedená k přesvědčení, že svět je zlé místo plné kontrolujících policistů, zraňujících nemocnic, vládních agentur vymývajících mozky, prolhaných církevních vůdců a dětí, které potřebují týrání," omlouvala své činy Frankeová během slyšení. 

Policie zatkla Frankeovou ve městě Ivins na jihu Utahu volni v srpnu spolu s životní koučkou Jodi Hildebrandtovou. Právě z jejího domu totiž oknem uprchl 12letý syn Frankeové. S otevřenými zraněními a svázanému lepicí páskou se mu podařilo dostat se k sousedům, které žádal o vodu a jídlo. 

Během domovní prohlídky kriminalisté ve stejném domě našli také podvyživenou dceru youtuberky. Její nejstarší dcera po matčině zatčení publikovala na instagramu obrázek policistů s popiskem "Konečně". Podle portálu The Guardian příspěvek později smazala.

[chooze:article;value:508040]

Sledující kanálu 8 Passengers si přitom podezřelé výchovy mormonské matky začali všímat už v roce 2020. Tehdy se jeden z jejích synů zmínil o tom, jak musel několik měsíců spát na sedacím pytli. Frankeová měla svým dětem vyhrožovat také tím, že jejich oblíbeným plyšákům usekne hlavu nebo že jim za trest zruší Vánoce.

Lidé tehdy sepsali proti Frankové petici a kontaktovali agenturu pro ochranu dětí, která ale žádné právní kroky nepodnikla. Youtuberka i její manžel tvrdili, že klipy byly vytržené z kontextu. V roce 2022 kanál smazala. Tehdy se také rozešla s manželem a začala se objevovat ve videích Hildebrandtové, majitelky seberozvojové agentury.

Frankeová měla děti svazovat, bít a kopat. V létě je údajně schválně nechávala několik hodin pracovat venku bez opalovacího krému. Hildebrandtová se přiznala dokonce k tomu, že jednu z dcer Frankeové donutila k tomu, aby několikrát skočila do kaktusu.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.