Z dovolené se stalo peklo. Mladou ženu měla na pokoji znásilnit pětice mladíků

Děsivě se zvrhla dovolená mladé Britky, kterou trávila na Kypru. V hotelovém pokoji ji měla brutálně znásilnit skupina mužů. Mladíkům původem z Izraele mělo být teprve mezi 19 a 20 lety.

K hrozivému činu mělo dojít minulý víkend v letovisku Ayia Napa. Dvacetiletá žena znásilnění oznámila hned v neděli ráno kyperské policii. Ta ještě ten den podezřelé mladíky zatkla. "Pětice byla zadržena přes noc, kterou strávila v policejní cele. Vystoupí před soudem ve Famagustě," řekl podle portálu Mirror mluvčí policistů z Nikósie.

[chooze:article;value:521425]

Kyperské úřady zahájily vyšetřovaní, během kterého mladíky držely v osmidenní vazbě. Všech pět obvinění popřelo. Turistka, jejíž oznámení sérii zatčení vyvolalo, se k soudnímu slyšení nedostavila.

Případ připomíná podobný incident z roku 2019, kdy jiná britská turistka také nahlásila hromadné znásilnění, kterého se mělo účastnit dvanáct Izraelců. Svá obvinění však po výslechu na policii, který absolvovala bez právníka, stáhla a následně byla odsouzena za výtržnictví. Rozsudek vyvolal mezi zastánci práv žen velký poprask, dodal portál BBC News.

16letý mladík měl znásilnit ženu v pražské Hostivaři. Soud jej poslal do vazby (8/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.