Z Eiffelovy věže seskočil muž s padákem. Před policií se ukryl ve křoví

Ve čtvrtek vyjížděla policie k jedné z nejznámějších francouzských památek. Krátce před šestou hodinou ráno se totiž čtyřiadvacetiletý muž rozhodl vyšplhat na pařížskou Eiffelovu věž.

Muž byl zkušeným horolezcem, a tak se mu podařilo vyšplhat až do výšky 330 metrů. Podle deníku France24 pak okolo sedmé hodiny z věže seskočil padákem.  

[chooze:article;value:466205]

​Přistál na nedalekém sportovním stadionu, kam už ale v té době mířila policejní hlídka. Muž se ale podle tamního deníku Alouette pokusil před ní schovat ve křoví.

Podařilo se ho ovšem zadržet a je obviněn z ohrožování života ostatních lidí. Ochranka prý mladíkovu přítomnost odhalila velmi rychle, svým chováním ji ale vystavil nebezpečí.

Eiffelova věž je i navzdory hazardnímu chování muže nepoškozená. Kvůli incidentu byla ale ve čtvrtek ráno posunuta otevírací doba.

[chooze:article;value:444503]

​Nejde ale o první takový incident. V minulém týdnu se dva Američané posilnění alkoholem rozhodli ukrýt před zraky ochranky a ve věži přespat. To se jim nakonec povedlo.

Každý rok navštíví Eiffelovu věž v průměru 7 milionů lidí. To z ní dělá jedno z turisty nejnavštěvovanějších míst ve Francii.

Takhle si svět připomínal výročí začátku války na Ukrajině. Eiffelova věž nesla ukrajinské barvy (02/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.