Z Krakova přišla smutná zpráva. Jedno z paterčat zemřelo

Henry James Clarke, chlapeček narozený jako jedno z paterčat v Krakově, si toho v životě mnoho neužil. Na svět přišel spolu se svými třemi sestrami a jedním bratrem císařským řezem ve 28. týdnu matčina těhotenství, po třech dnech ale zemřel. "Jsme zdrceni smrtí našeho nejmladšího syna," napsali rodiče v prohlášení, které zveřejnil polský kanál TVN24.

Podle dřívějších informací nemocnice se holčičkám už od začátku dařilo o něco lépe než chlapcům. "Zpočátku byly holčičky napojeny na neinvazivní plicní ventilaci, chlapci na mechanickou. Nyní už jsou všechny děti napojeny na neinvazivní ventilaci, což nám dává naději, že se jejich plíce budou vyvíjet dobře a my budeme moci snížit přísun kyslíku," řekl v úterý, dva dny po narození paterčat, primář neonatologického oddělení Ryszard Lauterbach (psali jsme o tom zde).

[chooze:article;value:489730]

​V úterý se zdálo, že zdravotní stav všech dětí se zlepšuje, o den později ale chlapeček zemřel. Podle rodičů to přišlo nečekaně. "Stalo se to náhle. Na malého Henryho toho bylo příliš mnoho, než aby se s tím vyrovnal," vyjádřili se. I přes velkou bolest se ale snaží zůstat pozitivní.

"Budeme na Henryho vzpomínat v našich srdcích. Bylo pro nás velkou ctí být jeho rodiči. Užívali jsme si každou vteřinu, kterou jsme s ním mohli strávit. Máme 11 úžasných dětí a jednoho úžasného anděla. Odpočívej v pokoji," vzkázali chlapečkovi do nebe. Zároveň poděkovali nemocnici za vše, co pro něj udělala, a za to, jak se nadále stará o zbylé čtyři sourozence.

Mluvčí fakultní nemocnice v Krakově Maria Wlodkowská smutnou zprávu potvrdila. "S velkým zármutkem oznamujeme, že Henry James prohrál svůj boj o život. Rodičům poskytujeme profesionální péči a pomáháme jim překonat toto bolestné období," uvedla Wlodkowská.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.