Z ranních mrazů rovnou do léta. Teploty v Česku vystřelí až na 27 stupňů

Ve čtvrtek bude polojasno, v Čechách přechodně i skoro jasno, na východě území zpočátku až oblačno a v okolí Beskyd slabý déšť, který ale bude během rána ustávat. Odpolední teploty budou nízko, nejčastěji mezi 11 až 15 °C, nižší až o 9 °C, než je pro toto období běžné.

V pátek bude oblačno až polojasno, ojediněle přeháňky, na východě zpočátku dne déšť. Ranní teploty 2 až 8 °C, ojediněle přízemní mrazíky. Denní teploty 13 až 17 °C.

​O víkendu sem od jihovýchodu až východu pronikne teplý vzduch a teploty půjdou rychle nahoru. V sobotu bude polojasno, během dne ojediněle při přechodně zvětšené oblačnosti přeháňky nebo bouřky. Ranní teploty 6 až 10 °C. Denní teploty 19 až 23 °C.

[chooze:article;value:504997]

V neděli bude zpočátku dne jasno až polojasno, během dne přechodně až oblačno a ojediněle přeháňky nebo bouřky. Ranní teploty 9 až 13 °C. Denní teploty vystoupají na 21 až 25 °C. A další nárůst teplot vzduchu očekáváme v příštím týdnu, to budou odpolední teploty stoupat až na 27 °C.

Na letní teploty jsme si museli počkat

První letní "vlaštovka" se objevila 5. května, kdy v Plzni-Bolevci teplota vzduchu vystoupila na 25,2 °C, na zbytku území to ale byly teploty většinou do 23 °C. Nyní o víkendu už letní hranici překonáme místy. Třeba na stanici Doksany byla první letní teplota ve druhé polovině května naměřena naposledy v roce 2014.

Silné bouřky a lijáky. Dovolenou v Chorvatsku a Itálii komplikuje počasí:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.