Z rozhledny na Děčínsku spadlo devět dětí. Čtyři jsou vážně zraněny

[chooze:gallery;value:32694]

​​Záchranáři vyjížděli ve čtvrtek krátce před půl devátou večer do Markvartic na Děčínsku, kde z rozhledny Triangl spadlo několik dětí. Podle původních informací mělo být dětí šest, v průběhu zásahu se ale dle slov mluvčího hasičů Lukáše Marvana ukázalo, že dětí je devět. 

Podle mluvčího záchranné služby Ústeckého kraje Prokopa Voleníka jsou čtyři děti zraněny vážně, minimálně další dvě mají středně těžká zranění. Okolo půl jedenácté večer už měly být všechny v péči lékařů.

"Na místě zasahuje vrtulník letecké záchranné služby Praha a Liberec. V tuto chvíli tam máme čtyři sanitní vozy," dodal Voleník. K nehodě míří i psycholog. "Má se jednat o děti z letního dětského tábora, který je poblíž," dodal Voleník.

[chooze:article;value:516137]

​Podle mluvčího hasičů byl okolní terén nepřístupný a rozhledna se nachází v odlehlé části lesa. Na místo vyjely i policejní hlídky. "Poskytovaly hasičům součinnost, protože hasiči snášeli zraněné děti z nepřístupného terénu," uvedla mluvčí policie Ústeckého kraje Veronika Hyšplerová. 

"Pro policisty je nyní stěžejní zjistit, kdo jsou zraněné děti, kam byly převezeny a samozřejmě zjistit kontakt na jejich zákonné zástupce, které musíme o celé události informovat a hlavně uklidnit," dodala. Policisté zřídili pro zákonné zástupce zraněných dětí krizovou linku 974 422 012.

Na facebookové stránce rozhledny se mezitím objevilo upozornění, aby lidé místo nenavštěvovali. "Vzhledem k nešťastné události, prosíme, nenavštěvujte Triangl. K celé události se vyjádříme po ukončení vyšetřování," stojí v prohlášení.

Zřícená dřevěná plošina měla podle zjištění reportéra TV Nova nahnilé nosníky. Návštěvní řád uvádí, že vstup na rozhlednu je na vlastní nebezpečí a najednou smí na vyhlídkovou plošinu maximálně čtyři lidé.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.