Z toho se Rusko nemusí vzpamatovat. Elitní Putinova jednotka se utopila v krvi

Ponižující porážku má za sebou ruská 155. brigáda námořní pěchoty, která se od začátku roku pokoušela dobýt město Vuhledar v ukrajinské Doněcké oblasti. Informoval o tom portál Stern.

Putin tam podle odhadů ukrajinského ministerstva obrany přicházel o zhruba 300 elitních vojáků denně, celkem už padli téměř všichni z pěti tisíc příslušníků brigády. "Tohle už ani není ruská ruleta, je to jako masová sebevražda lumíků," prohlásil zdroj z Kyjeva.

Rusům ve Vuhledaru nehraje do karet především to, že každá z přístupových cest do města vede přes rozlehlá pole. Z věžáků jde na ně dobře vidět a Ukrajinci mohou včas zahájit protiútok. Navíc prý mají novou protitankovou strategii a okolí velkých sídel zaplavují minami.

[chooze:article;value:490038]

Že Putinovým vojskům na zemi definitivně dochází dech, potvrzují i zdroje listu Financial Times ze západních tajných služeb. Boje se mají brzy přesunout do vzduchu.

"Pozemní síly Ruska jsou vyčerpané. Vše nasvědčuje tomu, že je teď před námi vzdušná bitva. Jestliže má Ukrajina přežít, potřebuje co nejvíc systémů protivzdušné obrany a munice," tvrdí.

Rusové mají na frontě doposud největší ztráty (12. 2. 2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.