Za agresivní napadení hrozí strážníkovi vězení. Video otřáslo sociálními sítěmi

Ostrý zákrok jednoho ze strážníků šokoval veřejnost, když se v půlce února začaly na sociálních sítích šířit záběry svědků z místa. Nahrávka zachycuje dva městské policisty v Lipníku nad Bečvou, kteří kopou do opilého muže na zemi a vulgárně mu nadávají. Na záběrech je vidět, jak jeden ze strážců zákona ležícímu muži v jednu chvíli šlape po hlavě.

Po několika měsících vyšetřování obvinili v pondělí přerovští kriminalisté 60letého strážníka ze zločinu zneužití pravomoci úřední osoby. "A to za zákrok, který provedl v únoru jako strážník městské policie na náměstí v Lipníku nad Bečvou. Muži hrozí až deset let," dodal policejní mluvčí Libor Hejtman. 

Už dříve obžalovaného muže postavila městská policie mimo službu kvůli tomu, že po zákroku odmítl provést dechovou zkoušku, uvedl pro TN.cz místostarosta města Ondřej Vlček (KDU-ČSL). Druhý strážník podle policejního mluvčího nadále u městské policie pracuje a u případu figuruje pouze jako svědek. 

[chooze:article;value:491142]

​Napadení v únoru odsoudili starosta města Lipník nad Bečvou Miloslav Přikryl (Unie pro Lipník), místostarosta Ondřej Vlček i vrchní strážník městské policie v Lipníku Pavel Maloch. "Způsob vedení zákroku strážníků nebyl správný a profesionální a byl také naprosto nepochopitelně provázen vulgárními výroky. Takové chování důrazně odsuzujeme, neboť velmi poškozuje do této doby dobrou pověst naší městské policie," uvedli ve společném prohlášení. 

Vězeň ve Valdicích napadl dozorce. Ten kvůli zranění skončil na neschopence (10/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.