Za bezpečnost na Facebooku a Instagramu se začne platit

"Tento týden začínáme zavádět službu Meta Verified – předplacenou službu, která vám umožní ověřit váš účet pomocí státního průkazu totožnosti," uvedl v neděli šéf Mety Mark Zuckerberg.

V praxi to znamená, že uživatelské jméno majitele účtu bude odpovídat jeho průkazu totožnosti a profilová fotografie na Facebooku či Instagramu musí obsahovat jeho obličej. Účet pak dostane "modrou fajfku" potvrzující jeho ověření, informovala CNN.

[chooze:article;value:473344]

​Placená služba je určena pro soukromé osoby starší osmnácti let. Měsíčně přijde na 11,99 dolaru na webu, na 14,99 pro uživatele iPhonů a dalších zařízení od společnosti Apple.

Předplatitel za to získá jistotu, že se za něj na sítích nebude vydávat někdo jiný, jeho příspěvky budou zviditelňovány, bude mít i přímý přístup k zákaznické podpoře. "Cílem této nové funkce je zvýšit autentičnost a bezpečnost všech našich služeb," napsal Zuckerberg.

Předplacená služba bude tento týden spuštěna v Austrálii a na Novém Zélandu, "brzy" i v dalších zemích.

[chooze:article;value:475483]

​Meta si od předplatného slibuje zvýšení příjmů poté, co nadměrně investovala v době koronavirové pandemie. Očekávané zisky se však nedostavily a akcie největší společnosti světa v oblasti sociálních médií na burze výrazně klesly.

Své modely založené na předplatném používají i další webové stránky jako Reddit, YouTube a Discord. Ověřovací službu za osm až 11 dolarů měsíčně spustil loni i Twitter, i když ji musel na čas pozastavit a vypořádat se s tím, že se vyrojilo velké množství falešných "ověřených" účtů.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.