Za Moskvu přijde brutální odplata, hrozí Rusové. Mluví o válce proti NATO

Dva drony v úterý ráno poškodily dvojici budov v Moskvě, několik dalších bezpilotních letounů sestřelila protivzdušná obrana. Ruské ministerstvo obrany tvrdí, že se jednalo o útok ukrajinské armády. 

Propagandista Vladimir Solovjov v reakci na incident ve svém pořadu prohlásil, že Rusko je ve válce s NATO. "Čím dřív si lidé z Moskvy, Jekatěrinburgu, Čeljabinsku a Petrohradu přiznají, že probíhá válka a budou ochotní se do ní zapojit, tím dřív vyhrajeme. Dokud budou mít lidé pocit, že je to někde daleko a není to moc důležité, čekají nás problémy. Tohle musíme pochopit," řekl.

[chooze:article;value:506878]

"Nestane se to přes noc, ale tahle válka se dotkne úplně všech. Bojujeme proti NATO! Je nutné si to uvědomit. NATO dodalo všechno potřebné ke zničení Ruska. Až jim dojdou Ukrajinci, přijdou Poláci. A bude jich víc než teď. Takže musíme být ostražití, nepanikařit, zůstat v klidu a zeptat se sami sebe, co jsme udělali pro vítězství," pokračoval.

Agresi vůči Ukrajině přitom kremelská propaganda dosud vždy označovala jako "speciální vojenskou operaci". NATO se konfliktu přímo neúčastní. Posílilo přítomnost na východních hranicích a Ukrajinu podporuje dodávkami vojenské techniky a materiálu i finančně.

Solovjov vyzval k masivnímu raketovému útoku na ukrajinská města. "A Kyjev? Kyjev musí být demontován. Oděsa musí být rozebrána. Charkov, Dnipro, Lvov, Ivano-Frankivsk taky. Dneska by tam měly dopadnout rakety, mnohem brutálnější než doposud. Je to válka. Už to nepůjde jinak," uzavřel.

[chooze:article;value:506730]

Dopad dronů na moskevské domy rozlítil i šéfa Wagnerovy skupiny, Putinovy soukromé armády. Jevgenij Prigožin se ale obul do ruského vedení.

"Smradlaví šmejdi! Co si myslíte, že děláte? Vyndejte si p**ele ze svých kanceláří, kam vás strčili, a začněte chránit tuhle zemi. Jste přece ministerstvo obrany! Jak jste vůbec mohli k***a dovolit, aby tyhle drony přiletěly nad Moskvu?" burácel.

Poradce ukrajinského prezidenta Mychajlo Podoljak popřel, že by za dronovým útokem stál Kyjev, upozornila agentura Reuters. "Samozřejmě nás to těší a předpovídáme nárůst počtu útoků. Ale s tímhle nemáme přímo nic společného," uvedl.

Putin je paranoidní a nevylézá z bunkru, tvrdí bývalý člen jeho ochranky (4/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.