Za odpálení petardy ve vagíně manželky dostal muž 18 let. Zatím nepravomocně

Krajský soud v Plzni ve čtvrtek vyřkl rozsudek nad 45letým Ukrajincem Oleksandrem S., který měl loni na podzim napadnout a těžce zranit svou manželku původem z Moldavska. Informoval o tom web Novinky.cz.

Muž měl svou ženu podle obžaloby znehybnit s pomocí pásky a v pochvě jí odpálit petardu, což jí způsobilo těžká zranění. Za to jej soud podle webu iDnes.cz poslal na 18 let do vězení. Mělo jít o pokus o vraždu.

Kromě toho musí manželce zaplatit odškodné přes 600 tisíc korun a dalších 115 tisíc má zamířit k pojišťovně. Po propuštění jej má navíc čekat desetileté vyhoštění z České republiky.

[chooze:article;value:562052]

Ukrajinec u soudu sice přiznal, že pyrotechniku do ženy vložil a zapálil, nemělo to však být s cílem ženu zranit, či ji dokonce zabít. Vše se podle něj odehrálo jako nehoda v rámci erotické hry.

"Řekla mi, ať ji vytáhnu. Vizuálně jsem ji ale neviděl, bylo rozsvíceno jen na chodbě. Vzpomněl jsem si, že v sáčku jsou zapalovače. Jeden jsem zapálil. Ona se lekla, začala křičet a házela sebou. V ten moment jsem zvedl zapalovač, abych viděl blíž a petardu mohl vytáhnout. Bylo to ale moc blízko a petarda se zapálila," tvrdil s tím, že následně zazmatkoval a pyrotechniku už nestihl vytáhnout.

[chooze:article;value:562031]

Poškozená žena sice přiznala, že podobné praktiky, například svazování lepicí páskou, u nich v domácnosti probíhaly, tentokrát to prý ale bylo jiné. Dodala také, že jejich vztah byl plný sporů.

"Používal ji vždy. Obmotal mi ji kolem hlavy, přes pusu. Jednou na Ukrajině použil i petardu, aby mě vystrašil, ale vyndal ji. Tenkrát měl v ruce také zapalovač, ale nezapálil ji. Teď ji tam prostě zastrčil a zapálil, nesnažil se ji vyndat," prohlásila žena.

Za mužovým činem měla být podle webu Krimi Plzeň údajně žárlivost. Žena totiž měla muži oznámit, že se s ním chce rozvést. Rozsudek je nicméně nepravomocný. "Státní zástupce se proti rozsudku odvolal na místě. Obžalovaný si pak nechal lhůtu pro odvolání," sdělila TN.cz mluvčí soudu Jana Rubášová. 

Důvodem odvolání měla být nízká délka trestu. Obžaloba jej totiž od začátku požadovala o tři roky delší. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.