Za skokem ženy s dětmi do Macochy mohou být poporodní psychické problémy

Žena se svými dětmi nějakou dobu před činem seděla na lavičkách, starší z holčiček prý hodně plakala. Zhruba 30letá žena pak podle svědků i s kočárkem přijela k můstku. Jen pár měsíců starou holčičku z něj vzala, přiložila si jí na hruď, pak i se starší tříletou dcerkou přelezla přes metr a půl vysoké zábradlí a vrhla se i s dětmi do 140 metrů hluboké propasti. 

"Kolega na ni křičel ať to nedělá, ale už bylo pozdě," sdělila tamní obsluha. "Krátce před půl jednou jsme dostali oznámení o pádu tří osob do propasti Macocha," uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb.

"Už jsme bohužel žádné z osob pomoci nemohli," řekla mluvčí záchranářů Michaela Bothová. K můstku někdo přinesl nejspíš kvůli pietě i dvě svíčky.

[chooze:article;value:511524]

."Může se jednat o nějakou duševní poruchu nebo o náhlé rozhodnutí v těžké sociální situaci," popsala psychiatrička Naďa Kovaříková. 

Podle našich informací mohla mít žena poporodní psychické problémy. Ty ve spojitosti s možnými osobními nebo rodinnými problémy mohly být spouštěčem. "Je tam velký mateřský pud a ony mají pocit, že nemohou nechávat děti zde samotné na světě, berou je s sebou," vysvětlila Kovaříková.

Rodině ženy od pátku musí pomáhat psychologové. Žena podle našich informací nepocházela z jižní ani severní Moravy, čemuž by napovídala poznávací značka auta, kterým na místo přijela. Po prošetření kriminalisté případ nejspíš odloží, už totiž není koho potrestat.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.